GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Mala šola retorike

Mala šola retorike

Datum: 4. in 5. oktober 2021
Lokacija: Hotel Slovenija, Portorož
Kotizacija
z DDV: 439,20 EUR brez DDV: 360,00 EUR

* potrebna polja

z DDV: 439,20 EUR brez DDV: 360,00 EUR
-
+

Današnje komuniciranje je menda slábo: ne poslušamo, ne razumemo, ne znamo povedati, ne izvemo pravih podatkov, ne znamo javno nastopati … Vse to je res. A za temi posplošenimi sodbami se skriva pomanjkanje komunikacijskih veščin in tudi vrlin, o katerih med drugim govori Listina Evropske unije o temeljnih pravicah.

Delavnica holistične retorike je zasnovana kot zaporedje uvodov, vaj ter odgovorov in komentarjev na vprašanja in izjave udeleženk in udeležencev.

 

Ponedeljek, 4. oktober    

Bogdana Herman, prof.

9.30–10.00      sprejem udeležencev

10.00–11.20    Komuniciranje v nemirnih časih – geometrijsko-kemični uvod v holistično retoriko

11.30–12.30    Komuniciranje z zahtevnim sogovornikom – kako ohraniti dostojanstvo

12.30–14.00    kosilo

14.00–15.20    Prepričljiv javni nastop je zmeraj vrhunski – SWOT-analiza v retoriki

15.30–17.00    Utrjevanje pridobljenih komunikacijskih veščin – priklic vrlin (delo v skupinah s komentarjem)

17.00–18.00    Individualna obravnava (p)osebnih komunikacijskih problemov na željo udeleženk in udeležencev*

 

Torek, 5. oktober   

prof. dr. Marko Pavliha in Bogdana Herman, prof.

9.00–9.50        Pohvala, kritika, drugačno mnenje, vodstveno komuniciranje …  – sprejemljivost je zakon

10.00–11.00    Pravo je Človek – raznovrstne izkušnje pravnika

11.10–12.00    Kako opazujem, poslušam, mislim, se izražam – konec seminarja je začetek učinkovitejšega komuniciranja (vaje s komentarjem)

12.00–13.00    Individualna obravnava (p)osebnih komunikacijskih problemov na željo udeleženk in udeležencev*

 

*  Prosimo vas, da nas vnaprej obvestite, ali bi se želeli udeležiti delavnic z individualno obravnavo.

Današnje komuniciranje je menda slábo: ne poslušamo, ne razumemo, ne znamo povedati, ne izvemo pravih podatkov, ne znamo javno nastopati … Vse to je res. A za temi posplošenimi sodbami se skriva pomanjkanje komunikacijskih veščin in tudi vrlin, o katerih med drugim govori Listina Evropske unije o temeljnih pravicah.

•  Delavnica holistične retorike je zasnovana kot zaporedje uvodov, vaj ter odgovorov in komentarjev na vprašanja in izjave udeleženk in udeležencev.

•  Kaj kvalificira predavatelja za obravnavo odprtih vprašanj kakovosti današnjega komuniciranja? Bogdana Herman, profesorica slovanskih jezikov in književnosti, je bila med drugim deset let licencirana trenerka treninga Dala Carnegieja, najstarejšega komunikacijskega treninga na svetu. Vendar pa je že pred tem razvila svoje poti doseganja boljšega, prepričljivejšega komuniciranja. Poleg predavateljskega dela (tudi na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani) na njeno delo na področju komuniciranja vpliva močna izkušnja solističnih pevskih nastopov v skoraj 30 državah sveta. Marko Pavliha je pravnik s številnimi izkušnjami in preizkušnjami iz vodenja različnih pravnih postopkov, predavanj doma in v tujini, pa tudi vodenja pomembnega dela države. Pisec številnih knjig o pravu, pravnikih ter etiki in morali v zvezi s pravom se je naposled odprl preučevanju duhovnosti in tako sta oba povezana tudi z obema polovicama holistične retorike: s komuniciranjem s seboj in s komuniciranjem z drugimi.

•  Skupaj sta pri naši založbi v knjigo združila eseje, ki so izhajali v Pravni praksi. Knjiga Mala šola retorike je bila že ponatisnjena in jo imajo v mnogih knjižnicah, med drugim v knjižnici Sodišča EU v Luksemburgu.

•  Kaj boste pridobili na tej delavnici? Veliko odgovorov, na primer na vprašanje, kako izboljšati svoje komuniciranje, kako izboljšati različne odnose in kako biti bolj prepričljiv. In nove veščine. In – kako mirno in odločno komunicirati tudi takrat, ko ne bi uspelo nikomur drugemu.

Kotizacija

 Kotizacija vključuje gradivo in znaša 360,00 EUR + DDV. Dogodek je vključen v ponudbo paketov družbe Lexpera, ki vsebujejo izobraževanja. Kotizacija vključuje tudi kosilo in osvežilne pijače med odmori. Potrdilo o udeležbi boste lahko prevzeli pri recepciji srečanja.

 

Plačilo

Po prejemu prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku na IBAN Lexpera d. o. o., odprt pri Addiko Bank, d. d., številka: SI56 3300 0000 1619 988. Sklicna številka bo navedena na računu.


Odjave

Odjava od dogodka mora biti poslana po elektronski pošti ali faksu, najkasneje tri dni pred začetkom dogodka. V primeru, da je objava poslana dva dni pred dogodkom, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 30% kotizacije. V primeru odjave na zadnji dan pred dogodkom ali v primeru neudeležbe, nosilec udeležencu zaračuna stroške odjave v višini 100% kotizacije.


Prenočišča

Udeleženci sami poskrbite za rezervacijo hotela in plačate stroške prenočitve.


Informacije

• po elektronski pošti: seminar@gvzalozba.si

• po telefonu: 01 30 91 816

Bogdana Herman ima tri življenjske cilje: prispevati k sprejemljivejšemu komuniciranju, k ohranjanju in razvoju slovenskega knjižnega jezika in narečij ter k umeščanju najstarejših slovenskih ljudskih pesmi med izvire najboljšega, kar premore sodobna slovenska umetnost. Njen celostni, holistični pogled na retoriko povečuje bralčevo senzibilnost tudi za včasih komaj opazne, a najpomembnejše plasti sporočanja in sprejemanja besednih in nebesednih sporočil. Krepi pa tudi njegovo samozavest in odgovornost. Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je 17 let poučevala retoriko kot izbirni predmet.

Dr. Marko Pavliha se je po doktoratu na prestižni kanadski pravni fakulteti McGill kalil v odvetništvu, gospodarstvu, politiki, akademski sferi in kulturi. Med drugim je bil menedžer, minister za promet, podpredsednik državnega zbora, poslanec, univerzitetni in fakultetni senator, prodekan, član sodnega sveta in predsednik ter član številnih domačih in tujih strokovnih organizacij. Je redni profesor prava na matični Fakulteti za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in dolgoletni gostujoči profesor ter guverner na Inštitutu za mednarodno pomorsko pravo na Malti. Je eden najvplivnejših slovenskih pravnikov in (so)avtor desetin znanstvenih, strokovnih in poljudnih knjig, razprav in esejev, za katere je bil večkrat tudi nagrajen. Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815