GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Ekonomija, druga, dopolnjena izdaja

Ekonomija, druga, dopolnjena izdaja

Avtorja: dr. Aleksander Bajt, dr. Franjo Štiblar

z DDV: 116,42 EUR brez DDV: 110,88 EUR
-
+

Vezava:               trda

ISBN:                   978-961-247-352-5

Št. strani:            536

Leto izdaje:        2004

Leto natisa:        2021

 

Ekonomija – mala ekonomska enciklopedija – na enem mestu zbrano temeljno mikroekonomsko in makroekonomsko znanje.

Knjiga na znanstveni ravni obravnava celotno področje ekonomske teorije, analizo in sintezo, ter njeno aplikacijo, ekonomsko politiko, hkrati pa vsebuje osnovne podatke in izračune za gospodarstvo samostojne Slovenije.

Knjiga temelji na razumevanju ekonomije, kakor izhaja iz delovanja Ekonomskega instituta Pravne fakultete v Ljubljani, katerega ustanovitelj je bil preminuli akademik profesor Aleksander Bajt. Njegova knjiga Osnovi ekonomske analize i politike (1979) je služila kot temelj za Ekonomijo. Profesor Franjo štiblar jo je posodobil, preoblikoval in bistveno dopolnil. Ekonomija daje celovit pregled v svetu dosežene ravni osnov makroekonomije in mikroekonomije. Je mala ekonomska enciklopedija, v katero so vključeni tudi:

  • najnovejši podatki o gospodarstvu samostojne Slovenije, vključno z ekonometričnimi ocenami odnosov med osnovnimi makroekonomskimi agregati Slovenije in ocene vodenja ekonomske politike pri nas ter v tranzicijskih državah;
  • opis in aplikacija ekonomskih tem, ki so se razvile v ekonomski vedi v zadnjih dvajsetih letih: eksternalije, teorija iger, ekonomika EU, trg delovne sile, poglobljena analiza vodenja ekonomske politike
dr. Aleksander Bajt
Aleksander Bajt je doktoriral na Pravni fakulteti, izpopolnjeval pa se je na Inštitutu za evropske študije v Torinu, v Cambridgeu ter na univerzah Cornell, MIT in UCLA v ZDA.

Najprej je bil zaposlen v gospodarstvu, v državni upravi, nato pa je postal profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je bil tudi prodekan in dekan. Predaval je politično ekonomijo in statistiko ter zanju pripravil učbenika. Leta 1963 je ustanovil Ekonomski institut pravne fakultete.

Objavil je okrog 50 samostojnih izdaj, 300 razprav in člankov, od tega 60 v uglednih revijah v tujini. Dopisni član SAZU je postal leta 1981, redni član pa leta 1987. Dve leti pred smrtjo, leta 1998 mu je bil dodeljen častni doktorat Univerze v Ljubljani.

dr. Franjo Štiblar
Franjo Štiblar je diplomiral je iz prava na Pravni fakulteti v Ljubljani in iz ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Magistriral je iz ekonomske analize na EIN v Beogradu in na univerzi Pennsylvania, Philadelphia, ZDA, kjer je tudi doktoriral iz ekonomije pri Nobelovem nagrajencu Lawrencu R. Kleinu.

Zaposlen je na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je prodekan in profesor ekonomije, mednarodnih odnosov in mednarodnega bančništva, v EIPF kot znanstveni svetnik in na NLB kot glavni ekonomist. Je nacionalni znanstveni koordinator za ekonomijo in član Znanstvene sekcije ekonomistov Slovenije.

Je eden od urednikov Gospodarskih gibanj EIPF. Doslej je napisal več kot 500 bibliografskih enot, skoraj polovico jih je objavil v tujini. V Evropi in ZDA veliko predava kot vabljeni predavatelj in sodeluje v mednarodnih projektih LINK, Rockfellerjeve fundacije in Mediteranske bančne mreže. Je sodelavec WIIW na Dunaju ter centra Woodrow Wilson v Washingtonu D. C.


Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815