GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Intelektualna lastnina in tržno uspešne inovacije

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (196.72 KB)

Intelektualna lastnina in tržno uspešne inovacije

Priročnik za managerje, raziskovalce in izumitelje

dr. Bojan Pretnar

z DDV: 35,00 EUR brez DDV: 33,33 EUR
-
+

Knjiga ponuja praktičen in priročen oris pravnih in poslovnih vidikov intelektualne lastnine, ki so bistveni tako pri posodabljanju tehnoloških procesov kot pri razvoju in trženju inovativnih izdelkov. Vsebuje vrsto konkretnih nasvetov in napotkov za prave poslovne odločitve. Zaradi interdisciplinarne obravnave pa ni samo priročnik, temveč je uporabna tudi kot učbenik za študente tehničnih, naravoslovnih in poslovno-organizacijskih ved.


 

Intelektualna lastnina je instrument, ki je za tržno uspešnost inovativnih dosežkov ključen. Avtor v knjigi podrobno pojasni pomen in namen varstva intelektualne lastnine, zlasti patentov in blagovnih znamk, za uspešno trženje inovativnih izdelkov. Najprej so razloženi osnovni pojmi znanstveno podprte inovativnosti. Sledi predstavitev pravic intelektualne lastnine in možnosti za izbiro ustrezne oblike varstva. Posebna pozornost je namenjena patentu kot ključni pravici za varovanje izumov ter njegovi varstveni in informacijski funkciji. V nadaljevanju so obravnavane alternativne metode varstva izumov in know-howa, v sklepnem poglavju pa varstvo modelov in blagovnih znamk, ki zagotavljajo varovanje tržne prepoznavnosti inovativnih izdelkov. V dodatku h knjigi je pojasnjeno avtorjevo osebno kritično mnenje o nameravani, vendar še negotovi uvedbi enotnega patenta EU, ki bi v predlagani obliki lahko resno ogrozil slovensko izvozno gospodarstvo.

 

 

Vezava:                trda

ISBN:                   978-961-247-429-4

Št. strani:            172

Leto izdaje:        2020

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (196.72 KB)

Dr. Bojan Pretnar, diplomirani inženir strojništva z izpitom patentnega zastopnika ter magister in doktor poslovno-organizacijskih ved z nazivom rednega profesorja za ekonomiko tehnologije Univerze v Ljubljani, je celotno delovno kariero namenil praktičnemu in znanstvenemu preučevanju prava, ekonomike in managementa intelektualne lastnine. Ob slovenski osamosvojitvi leta 1991 je bil imenovan za prvega direktorja Urada RS za intelektualno lastnino, nato pa je bil od marca 2000 do upokojitve leta 2010 zaposlen pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino v Ženevi. Je avtor dveh knjig in številnih strokovnih člankov, objavljenih v vodilnih evropskih znanstvenih revijah. Je tudi član združenja alumnov Inštituta Maxa Plancka za inovacije in konkurenco v Münchnu.


Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815