GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Kako zavarovati industrijsko lastnino

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (562.5 KB)

Kako zavarovati industrijsko lastnino

Avtorica: dr. Tanja Vuga

z DDV: 58,00 EUR brez DDV: 55,24 EUR
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-292-4
Št. strani: 220
Leto izdaje: 2015
 

V knjigi so predstavljene značilnosti varstva pravic industrijske lastnine, kršitve teh pravic ter možnosti za učinkovito uveljavljanje pravic industrijske lastnine pred sodiščem. Razlage dopolnjujejo številni primeri iz domače in tuje sodne prakse.

V prvem delu so predstavljene temeljne značilnosti pravic industrijske lastnine. V drugem delu je podrobno obravnavana materialnopravna ureditev njihovega uveljavljanja, zlasti pogoji za njegovo uveljavljanje z odškodninskim zahtevkom, varovalnimi zahtevki ter z zahtevkom zaradi neupravičene obogatitve. Avtorica razčlenjuje razmerja med zahtevki in analizira, kateri zahtevek daje najučinkovitejše varstvo v praksi. V tretjem delu knjige so predstavljeni procesnopravni instituti, ureditev katerih odstopa od splošnih pravil pravdnega postopka. Posebej natančno so obdelane začasne odredbe, edicijska dolžnost, pravica do obvestila in zavarovanje dokazov.

Teoretično razpravo in spoznanja o sodnem varstvu pravic industrijske lastnine dopolnjujejo povzetki in izseki številnih odločb, tako slovenskih sodišč kot tudi Sodišča Evropske unije, Evropskega sodišča za človekove pravice in anglosaških sodišč. Iz njih je mogoče razbrati, kako se v praksi uporabljajo in razlagajo posamezni instituti, pomembni za razumevanje ureditve varstva pravic industrijske lastnine.

Knjiga je praktično naravnana ter omogoča sistematičen in kritičen pregled vseh pomembnejših judikatov s področja civilnopravnega varstva pravic industrijske lastnine v slovenskem pravnem redu. Namenjena je vsem, ki se srečujejo z uveljavljanjem pravic industrijske lastnine pred sodiščem, še posebej imetnikom teh pravic, odvetnikom in sodnikom.

ITEM d. o. o.

Kemijski inštitut

Evropska pravna fakulteta

Krka, d. d., Novo mesto

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (562.5 KB)
dr. Tanja VugaNajnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

Telekom

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815