GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Nadzorni sveti in upravni odbori

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (385.71 KB)

Nadzorni sveti in upravni odbori

Avtorji: dr. Marijan Kocbek, dr. Šime Ivanjko, dr. Borut Bratina, dr. Peter Podgorelec

z DDV: 165,01 EUR brez DDV: 157,15 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-140-8
Št. strani: 478
Leto izdaje: 2010
 

Monografija sistematično, celovito in izčrpno obravnava vlogo, položaj in delo nadzornih svetov in upravnih odborov delniških družb, družb z omejeno odgovornostjo in povezanih družb ter pravni položaj posameznih članov nadzornega sveta in upravnega odbora.

Opredeljen je položaj nadzornega sveta in upravnega odbora kot organov gospodarske družbe ter njune pristojnosti, s podrobnejšo obravnavo posameznih vsebinskih sklopov in razmerja do skupščine ter do poslovodnega organa.

Glede pravnega položaja posameznih članov nadzornega sveta in upravnega odbora velja opozoriti na podrobno obravnavo aktualnega vprašanja odškodninske odgovornosti članov nadzornega sveta, v zvezi s tem pa na posebne in izredne revizije ter uveljavljanje odškodnin, odgovornost v insolvenčnih postopkih ter zavarovanje odškodninske odgovornosti.

Ker je poleg ZGD-1 za delovanje organov vodenja in nadzora pomembno tudi avtonomno pravo, predvsem kodeks upravljanja delniških družb, so v knjigi posamezni instituti obravnavani tudi z upoštevanjem normativnih rešitev iz kodeksa o upravljanju (corporate governance).

Za prakso delovanja nadzornih svetov in upravnih odborov ter za posamezne člane so pomembna vprašanja nagrajevanja članov nadzornega sveta in upravnega odbora ter tehnična in druga vprašanja glede načina dela. Knjiga je zanje s predstavitvijo vzorca poslovnika nadzornega sveta ter vzorca poslovnika upravnega odbora koristen praktični pripomoček.

Avtorji knjige so vodilni slovenski strokovnjaki s področja korporacijskega prava.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (385.71 KB)
dr. Marijan Kocbek
Dr. Marijan Kocbek je profesor obligacijskega in gospodarskega prava na Pravni fakulteti v Mariboru. Izpopolnjeval se je na New York State University ter Cleveland State University v ZDA. Je predsednik Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije. Je avtor več knjig, objavlja pa tudi v znanstvenih in strokovnih revijah. Posega zlasti na področje statusnega gospodarskega prava, finančnega prava in prava trga vrednostnih papirjev.

dr. Šime Ivanjko


dr. Borut Bratina


dr. Peter Podgorelec

Dr. Peter Podgorelec (rojen leta 1967) je diplomiral na Pravni fakulteti v Ljubljani, magistriral pa na Pravni fakulteti v Mariboru, s področja gospodarskega prava. Zaposlen je kot asistent za področje poslovnega podjetniškega prava na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, pred tem pa je bil strokovni sodelavec na Višjem sodišču v Mariboru in okrajni sodnik na Okrajnem sodišču v Mariboru.

 

 
Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

Poletno branje 2020 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815