GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Neupravičena obogatitev

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (99.75 KB)

Neupravičena obogatitev

Avtorica: dr. Karmen Lutman

Stvarno kazalo: dr. Karmen Lutman

z DDV: 125,00 EUR brez DDV: 119,05 EUR
-
+

Knjiga sistematično in celovito obravnava ta tradicionalni in vedno aktualni civilnopravni institut, ponudi pa tudi predloge za razlago in nadaljnji razvoj pravil, ki urejajo to področje.

 

Neupravičena obogatitev je avtonomna veja obligacijskega prava, ki ima zaradi svoje korektivne in restitucijske funkcije v praksi velik pomen. Njen cilj je obogatenemu odvzeti neupravičeno pridobljene koristi in jih vrniti prikrajšanemu. V slovenski sodni praksi je obogatitvenih zahtevkov veliko, najpogosteje se navezujejo na neupravičeno uporabo tuje oziroma solastne stvari, prenehanje pogodb in povrnitev vlaganj v tujo nepremičnino. Avtorica v knjigi postavlja v ospredje slovensko pravo neupravičene obogatitve ter ga analizira in kritično ovrednoti s stališča rešitev v sorodnih pravnih redih in modelnih zakonikov za poenotenje evropskega civilnega prava. Knjiga celovito obravnava obogatitvene zahtevke in pravila vračanja, ponudi pa tudi predloge za razlago pravil neupravičene obogatitve v prihodnje. Dodatno uporabno vrednost ji daje širok nabor odločb slovenskih sodišč s tega področja. 

 

 

Vezava:               trda

ISBN:                   978-961-247-441-6

Št. strani:            396

Leto izdaje:        2020

 

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (99.75 KB)

Dr. Karmen Lutman je asistentka za civilno in gospodarsko pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Tu je leta 2012 diplomirala in prejela priznanje fakultete za vrhunsko diplomsko nalogo. Študij je kot štipendistka Nemške akademske službe za izmenjavo in Fundacije Parus nadaljevala na Pravni fakulteti Humboldtove univerze v Berlinu in leta 2014 pridobila naziv Master of Laws (LL.M.). Po dveletnem sodniškem pripravništvu in uspešno opravljenem pravniškem državnem izpitu se je zaposlila na Katedri za civilno pravo Pravne fakultete v Ljubljani. Leta 2019 je na tej fakulteti z odliko obranila doktorsko disertacijo, ki je nastajala tudi med avtoričinim daljšim raziskovalnim obiskom Inštituta Maxa Plancka za tuje in mednarodno zasebno pravo v Hamburgu. Njeno znanstvenoraziskovalno delo je usmerjeno na področja obligacijskega, evropskega zasebnega in primerjalnega prava ter prava varstva potrošnikov. Je avtorica več člankov o neupravičeni obogatitvi, izsledke svojega raziskovalnega dela na tem področju pa je predstavila na številnih znanstvenih in strokovnih srečanjih doma in v tujini.


Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815