GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Pogodbeni prenos lastninske pravice na premičninah v evropskem pravnem prostoru

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (334.23 KB)

Pogodbeni prenos lastninske pravice na premičninah v evropskem pravnem prostoru

Avtorica: dr. Ana Vlahek

z DDV: 38,00 EUR brez DDV: 36,19 EUR
-
+
Vezava: mehka
ISBN: 978-961-247-161-3
Št. strani: 418
Leto izdaje: 2010
 

V slovenski pravni znanosti primerjalnopravna analiza sistemov pogodbenega prenosa lastninske pravice doslej še ni bila deležna samostojne, celovite in poglobljene obravnave v monografiji.

Izbrana tema odpira številna zahtevna teoretična vprašanja, ki segajo na različna pravna področja, saj je prenos lastninske pravice problem, ki ga je mogoče obravnavati le z natančno in poglobljeno analizo povezave med obligacijskimi in stvarnopravnimi učinki.

V knjigi je celovit prikaz veljavne ureditve temeljnih predstavnikov evropskih transfernih ureditev ter problemov prenosa lastninske pravice ob upoštevanju zgodovinskega razvoja ter prispevka teorije in sodne prakse. Delo ponuja primerjalnopravno analizo različnih evropskih ureditev in natančno sintezo, v kateri so ugotovljene podobnosti in razlike med referenčnimi sistemi. Kompleksna analiza je tudi podlaga za obravnavo problema v slovenskem prostoru. V knjigi so zajete tudi ugotovitve empirične raziskave o dojemanju pogodbenega prenosa lastninske pravice med laično in strokovno javnostjo.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (334.23 KB)
dr. Ana Vlahek

Ana Vlahek se je po končani Gimnaziji Bežigrad leta 1998 vpisala na Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani. Leta 2003 je diplomirala z nalogo Reforma konkurence v Evropski uniji in zanjo prejelo nagrado Urada RS za informiranje. Nadaljevala je s podiplomskim študijem civilnega in gospodarskega prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, v okviru katerega je leta 2005 opravila pripravništvo na Komisiji Združenih narodov za mednarodno gospodarsko pravo na Dunaju (UNCITRAL). Študij je leta 2009 končala z zagovorom doktorske naloge z naslovom Pravnoposlovni prenos lastninske pravice na premičninah v evropskem pravnem prostoru.

 Med letoma 2003 in 2008 je bila mlada raziskovalka na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, zdaj je zaposlena kot asistentka na Katedri za civilno pravo, kjer sodeluje pri predmetih Obligacijsko pravo, Stvarno pravo, Konkurenčno pravo in Pravo Evropske unije. Predava tudi na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteti za upravo, Upravni akademiji in na različnih konferencah. Njena bibliografija obsega več kot 60 enot, od tega več monografij in izvirnih znanstvenih člankov. Sodeluje pri številnih projektih, predvsem v okviru Inštituta za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Vrsto let je uspešno sodelovala na študentskih tekmovanjih (International Competition for Online Dispute Resolution, Central and East European Moot Court Competition, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, European Law Moot Court Competition),  najprej kot govornica in mentorica ekip Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, zdaj kot arbitrica in sodnica.
Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815