GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Pogodbeno pravo 2 –  Elementi pogodbe

Pogodbeno pravo 2 – Elementi pogodbe

Avtor: dr. Luigi Varanelli

z DDV: 88,01 EUR brez DDV: 83,82 EUR
-
+
Vezava:  trda
ISBN:  978-961-247-322-8
Št. strani:  392
Leto izdaje:  2015

 

 

 

Knjiga  Pogodbeno pravo 2 –  Elementi pogodbe je  druga knjiga iz zbirke Pogodbeno pravo, ki prvič v Sloveniji celovito obravnava pogodbeno pravo v teoriji in praksi. Avtor razčlenjuje ter analizira posamezne elemente pogodbe in njene sestavne dele.

V knjigi so celovito in do podrobnosti razčlenjeni konstitutivni elementi pogodbe, in sicer soglasje volj, predmet in kavza, in stranski elementi (pogoj in rok). V okviru soglasja volj avtor natančno opiše, kako se poslovni volji pogodbenih strank srečata v dogovoru, ki nato postane veljavna in učinkovita pogodba. Obravnava ponudbo in sprejem ponudbe ter oblike pogodbe kot način izražanja poslovne volje (preko izjave poslovne volje in soglasja volj pogodbenih strank).

Ker je slovenski sistem pogodbenega prava kavzalen, je nujna obravnava pogodbene kavze kot konstitutivnega elementa pogodbe. Posebna pozornost je namenjena konceptualnim mejam med relevantno pogodbeno kavzo in nerelevantnim nagibom sklenitve pogodbe.

Avtor analizira tudi predmet pogodbe kot pogodbeni program, ki obarva ravnanje pogodbenih strank. V predmetu se tako zrcalijo pogodbene obveznosti, z njim pa pogodbeni stranki oblikujeta poslovni načrt, ki je podlaga za njuno izpolnitev.

Čeprav sta pogoj in rok za obstoj in veljavnost pogodbe nebistvena, pa utegneta prav ta dva stranska elementa pogodbe imeti bistveni pomen pri odločitvi, ali skleniti pogodbo in kdaj.

Dodana so poglavja o teoriji pravne podlage v nemški pravni doktrini, o fiduciarnih poslih in klavzuli hardship.

Luigi Varanelli je leta 1998 v Trstu diplomiral iz prava. Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je leta 2002 dosegel naslova magistra, leta 2004 pa doktorja pravnih znanosti. Leta 2013 je v Trstu diplomiral tudi iz psihologije.

Raziskuje in obravnava različne tematike  obligacijskega prava, specializiral pa se je predvsem za področje pogodbenega prava. V domačih in tujih strokovnih revijah je objavil več kot 90 člankov in prispevkov, v katerih obravnava različne vidike obligacijskih razmerij. V središču njegovega akademskega zanimanja so tudi posamezni segmenti gospodarskega in statusnega prava, predvsem insolvenčni postopki. Intenzivneje se ukvarja še z mednarodnim in evropskim pravom. V letu 2007 je sodeloval pri pripravi osnutka sprememb zakona o prevzemih.

V okviru združenja INSOL Europe  je predaval na več strokovnih mednarodnih konferencah, s svojimi znanstvenimi prispevki pa sodeluje tudi kot predavatelj na domačih izobraževalnih dogodkih.

V letu 2005 ga je Ministrstvo za pravosodje imenovalo za člana izpitne komisije za pravniški državni izpit (področje gospodarsko pravo). Je tudi član izpitne komisije za sodne tolmače (2013).

Od leta 2004 deluje kot odvetnik v Ljubljani. Pridobil je kvalifikacije odvetnik specialist za evropsko pravo, upravitelj v postopkih stečaja, prisilne poravnave in likvidacije ter arbiter Gospodarske zbornice Slovenije.


Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815