GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Pot do konkurenčnosti

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (299.71 KB)

Pot do konkurenčnosti

Prenova poslovnih procesov

Avtor: dr. Hans Ferk

brez DDV: 40,00 EUR z DDV: 42,00 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-217-7
Št. strani: 116
Leto izdaje: 2012
 

Ostro tekmovanje med podjetji zlasti v naraščajoči globalizaciji zahteva nenehno spreminjanje in prilagajanje, s posameznimi ukrepi ali pa s celostnimi rešitvami.
Posamezni ukrepi, recimo za zmanjšanje stroškov, za obstoj v mednarodni konkurenci niso dovolj, celostne rešitve oziroma kompleksne spremembe pa pogosto zahtevajo reorganizacijo celotnega podjetja. Če se podjetje odloči za celostne, vseobsegajoče ukrepe, izbira med različnimi metodami za povečanje učinkovitosti.

Pri izbiri ustrezne metode za povečanje učinkovitosti se podjetju postavljajo naslednja vprašanja:
o Kako trajnostna mora biti metoda?
o Ali je treba tudi po njeni uveljavitvi nadaljevati proces izboljšav?
o Koliko zaposlenih v podjetju mora pri njenem izvajanju aktivno sodelovati?

Metoda celovite optimizacije poslovnih procesov, predstavljena v knjigi, zagotavlja trajnosten uspeh, ker vključuje procesno usmerjeno mišljenje in ravnanje. To ni mogoče pri funkcijsko naravnanih statičnih organizacijskih sestavah, temveč zahteva ploske hierarhične poslovne procese, ki presegajo okvire posameznih oddelkov in področij.
Medtem ko imajo običajni postopki preučevanja in optimiziranja praviloma enkraten učinek, metoda obvladovanja oziroma celovite optimizacije poslovnih procesov predvideva kontinuirane izboljšave. Nenehno preučevanje, izboljševanje in nadzorovanje so pravzaprav jedro metode in tisti del, ki zagotavlja dolgoročno uspešnost podjetja.

Celovita prenova poslovnih procesov, ki poleg analize povzročiteljev stroškov in dodane vrednosti vsebuje še tri optimizacijske in reorganizacijske faze ter sistem procesnega kontrolinga, je primerna za podjetja, ki zaposlujejo 50 ali več ljudi. Odločilno je, da je poslovodstvo podjetja pripravljeno na celostno optimiziranje procesov, ki utegne segati vse tja do obsežne reorganizacije v podjetju.

Knjiga ponuja uporabne metode za racionalizacijo in reorganizacijo, ki vodijo k oprijemljivim ciljem za dolgoročno konkurenčnost podjetja.

---------------
Večji del knjige temelji na slovenskem prevodu knjige Geschäfts-Prozessmanagement, ki jo je avtor izdalv založbi Verlag Vahlen v Münchnu. Seveda so nenehne spremembe na trgu in poglobljena analiza slovenske podjetniške prakse vodile k mnogim novim stališčem in k strokovnim dopolnilom, prilagojenim slovenskemu prostoru.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (299.71 KB)
dr. Hans Ferk
Dr. Hans Ferk ima bogate  mednarodne izkušnje na vodilnih delovnih mestih; od leta 1982 je samostojni svetovalec za management.

Je direktor in ustanovitelj münchenske in mariborske svetovalne družbe ter izredni profesor na MBA študiju na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.
Veliki komplet ZGD-1

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815