GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Preglednica Pravdni postopek

Preglednica Pravdni postopek

1., dopolnjena izdaja

dr. Vesna Rijavec, dr. Tjaša Ivanc

z DDV: 10,00 EUR brez DDV: 9,52 EUR
-
+

Preglednica je koristen študijski pripomoček za študente dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov pravnih, upravnih in poslovnih ved ter vse, ki se pripravljajo na opravljanje pravniškega državnega izpita.

 

Preglednica na kratko in pregledno predstavlja vse najpomembnejše institute s področja pravdnega postopka. Posamezne faze postopka so ponazorjene z barvnimi shemami in miselnimi vzorci. Pravni pojmi so med seboj smiselno povezani. Predstavljene so definicije temeljnih načel, postopek na prvi stopnji, postopek s pritožbo in postopki z izrednimi pravnimi sredstvi. V posodobljeni izdaji so upoštevane spremembe, uvedene z novelo ZPP-E.

Vezava:                preglednica

ISBN:                    978-961-247-400-3

Št. strani:            8

Leto izdaje:        2018

dr. Vesna Rijavec
Vesna Rijavec je doktorica pravnih znanosti, redna profesorica in predstojnica Inštituta za civilno, primerjalno in mednarodno zasebno pravo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer tudi predava civilno procesno, evropsko civilno procesno pravo, izvršilno, nepravdno, dedno, družinsko in arbitražno pravo. Trenutno opravlja tudi funkcijo dekanice na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

Strokovni javnosti se je predstavila s številnimi znanstvenimi in strokovnimi razpravami, članki in monografijami. Svoja dela objavlja v angleškem, hrvaškem, nemškem jeziku pri priznanih tujih založbah. 

Sodelovala je pri več raziskovalnih in zakonodajnih projektih (npr. Stvarnopravni zakonik in Zakon o izvršbi in zavarovanju) ter pri več pomembnih znanstvenih in strokovnih posvetovanjih doma in v tujini. Med temi je še posebej odmeven tradicionalni posvet Medicina, pravo in družba, pri katerem sodeluje tudi v organizacijskem odboru. Uspešno je vodila in zaključila več evropskih projektov, v katerih so sodelovali najpomembnejši domači in tuji pravni strokovnjaki.   

dr. Tjaša Ivanc

Tjaša Ivanc je doktorica pravnih znanosti in izredna profesorica na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer predava civilno procesno in evropsko civilno procesno pravo ter izvršilno in nepravdno pravo. Leta 2016 prejela priznanje za mladega pravnika leta. Je avtorica številnih strokovnih in znanstvenih člankov in monografij, ki jih objavlja pri domačih in tujih založbah.

Sodelovala je v številnih uspešno zaključenih mednarodnih in nacionalnih projektih. Je tudi strokovnjakinja na področju pravne ureditve nepremičnine kulturne dediščine.


  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815