GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Preslepitve na meji in onkraj pregona

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (864.42 KB)

Preslepitve na meji in onkraj pregona

Analiza poslovnih goljufij in zlorab položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti v pravosodni praksi

Avtor: dr. Ciril Keršmanc

z DDV: 52,00 EUR brez DDV: 49,52 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-291-7
Št. strani: 412
Leto izdaje: 2014
 

Poslovna goljufija in zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti sta osrednji kaznivi dejanji pri pregonu gospodarske kriminalitete. Praktični in teoretični problemi, povezani z njunim pregonom, pa so jedro znanstvene monografije, ki temelji na analizi obsežnega empiričnega gradiva.

Avtor podrobno razčlenjuje zadeve, ki jih je Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani obravnavalo od leta 1996 pa vse do leta 2010 (skupaj gre za več kot 1200 zadev). Tradicionalno analizo sodne prakse dopolnjuje analiza prakse organov pregona (tožilstva) in odkrivanja (policije), zato je delo še posebej aktualno, ne samo za vse pravosodne, temveč tudi za javne in zasebne nadzorne organe.

Članom nadzornih svetov in uprav gospodarskih družb bosta pri njihovem delu dobrodošel pripomoček predvsem nabor konkretnih primerov in tipologija zlorab položaja, ki ju je avtor izdelal na podlagi opravljene analize. Rdeča nit knjige pa je »prizemljitev« razmeroma nedoločnih zakonskih pojmov v konkretne pojavne oblike, ki omogočajo lažjo zaznavo vseh vrst goljufivih preslepitev.

Knjiga je zanimiva tudi za širši krog bralcev (od študentov do upokojencev), ki jih lahko k branju pritegne bodisi postopna izgradnja koncepta goljufivih preslepitev skozi čas ali pa številni bolj sočni primeri preslepitev – od tistih, ki jih lahko opazujemo v naravi, prek privatizacijsko-tranzicijskih »svinjarij« pa vse do (skoraj že) absurdnih situacij, kot je npr. kazenska zadeva fiktivne tretje dojke.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (864.42 KB)
dr. Ciril Keršmanc

Ciril Keršmanc sam o sebi pravi, da je preprost človek, minimalist, ki ceni predvsem zdravo kmečko pamet. Diplomiral je na Pravni fakulteti v Ljubljani, magistriral (LL.M.) na Univerzi Dundee na Škotskem (CEPMLP) ter aprila 2013,  pod mentorstvom prof. dr. Zvonka Fišerja in somentorstvom zasl. prof. dr. Ljuba Bavcona, obranil doktorat s področja (gospodarskega) kazenskega prava. Kot raziskovalec na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani se ukvarja z goljufijami in preslepitvami v gospodarstvu, kar je bila tudi osrednja tema njegove disertacije. Zaposlen je kot sekretar v kabinetu ministra za pravosodje. Pred tem je delovne izkušnje nabiral pri Komisiji za preprečevanje korupcije in na Višjem sodišču v Ljubljani.
Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815