GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Preureditev oblasti

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (183.85 KB)

Preureditev oblasti

Domišljijske sile prava

Avtorica: Mireille Delmas-Marty
Prevod: Ivanka Sket

z DDV: 42,00 EUR brez DDV: 40,00 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-078-4
Št. strani: 274
Leto izdaje: 2008
 

Avtorica preučuje procese usklajevanja in poenotenja pravnega sistema na svetovni ravni. Najprej je raziskovala, kaj je v pravnem sistemu kot sistemu partikularnega (nacionalnega, državnega) in kaj univerzalnega (nadnacionalnega, naddržavnega), ter kako je ta svetovni sistem (ne)urejen. V sintezi svojih raziskovanj je prišla do ugotovitve, da je treba pravni sistem kot svetovni sistem preurediti, če naj še naprej obstaja v svetu, ki se globalizira.

Lotila se je vprašanja, kako urediti pravni sistem na svetovni ravni, izhajajoč pri tem iz pluralnosti nacionalnih (državnih) pravnih sistemov, spoštovanja človekovih pravic, tudi socialnih in ekonomskih, in hkrati iz spoznanja, da takšen sistem ne more biti preprosto podaljšanje enega (najmočnejšega in najbolj prodornega) pravnega sistema. Pri tem gre za razčlenjevanje in sklepanje, ki ga bo težko uresničiti, upoštevajoč dejanske razmere, a hkrati za razmišljanje, ki je blizu majhnim in mlajšim nacijam (državam).

Monografija odpira široka obzorja pravnega razmišljanja o dogodkih, ki ob vsakdanjem delu in ob sprotnih problemih bežijo mimo nas neopaženi. Morda bo prav ta knjiga prispevala k spoznanju, da je treba v današnjem globalizirajočem se svetu razmišljati širše kot samo do naših meja.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (183.85 KB)
Mireille Delmas-Marty
Mireille Delmas-Marty se v zadnjem desetletju intenzivno ukvarja s preučevanjem procesov, institucij in pravnih instrumentov, ki prispevajo k spremembam pravnega sistema na svetovni ravni. Potem ko je bila leta 2002 izvoljena za profesorico na prestižnem College de France za področje primerjalnih pravnih študij in internacionalizacije prava, je v naslednjih letih objavila dve monografiji s tega področja, Relativno in univerzalno in Urejeni pluralizem. Tretji del, Preureditev oblasti, je sinteza prvih dveh monografij.

Ivanka SketNajnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815