GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Temelji mednarodnega prava

Temelji mednarodnega prava

2., pregledana in dopolnjena izdaja

Avtor: dr. Danilo Türk

z DDV: 66,50 EUR brez DDV: 63,33 EUR
-
+

Vezava:              trda

ISBN:                  978-961-247-386-0

Št. strani:           524

Leto izdaje:        2015

Leto natisa:        2018

 

Knjiga služi tudi kot uvod v mednarodno pravo vsem, ki se s to tematiko srečujejo v praksi ali pa želijo javno komentirati vprašanja, povezana z mednarodnim pravom. Knjiga, ki je v prvi izdaji izšla pred sedmimi leti, je v uporabi kot učbenik na več fakultetah in kot priročnik v praksi, hkrati pa ima svojevrstno kulturno poslanstvo kot prvo izvirno slovensko besedilo te vrste. Prevedena je bila v več jezikov, kar ji je povečalo krog bralcev in prispevalo k mednarodni promociji slovenske mednarodnopravne misli.

V drugo, posodobljeno izdajo so vključene najpomembnejše novosti v razvoju mednarodnega prava zadnjih let. Besedilo, ki se nanaša na mednarodno organiziranost na področju varnosti, je tudi strukturno izpopolnjeno, tako da omogoča celovit vpogled v postopke in razvoj prakse na tem področju.

-V knjigi so prikazane temeljne značilnosti mednarodnega prava: pojem, zgodovina in teorija mednarodnega prava, njegovi subjekti in objekti, položaj posameznika, ki ga označuje mednarodnopravno varstvo človekovih pravic in individualna kazenska odgovornost v mednarodnem pravu, organi države na področju mednarodnih odnosov, mednarodnopravni posli, mednarodna odgovornost držav, mirno reševanje sporov, kolektivna varnost in pravo oboroženih spopadov.

-Avtor se posebej posveča novejšemu razvoju na področju mednarodne odgovornosti držav, kolektivne varnosti in oboroženih spopadov.

-Prikazana so tudi številna konkretnejša vprašanja: razmerja med mednarodnim pravom in notranjim pravom države ter med mednarodnim pravom in pravom EU; vprašanja človekovih pravic; urejanje morskega prostora; mednarodnopravno varstvo naravnega okolja; vprašanja sodnih imunitet in druga.

-Predstavljene so mednarodne organizacije, njihove temeljne značilnosti in praksa delovanja.

- Obravnavani so nekateri najresnejši primeri uporabe sile v mednarodnih odnosih v času po koncu hladne vojne z mednarodnopravnim pogledom na te primere.

Knjiga daje vpogled v celotno sliko sodobnega mednarodnega prava, hkrati pa opozarja na najnovejša vprašanja in razvojne smernice. Ponuja izhodišče za nadaljnji študij in vključuje sezname najpomembnejše literature.

dr. Danilo TürkNajnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815