GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Temelji mednarodnega prava

Temelji mednarodnega prava

2., pregledana in dopolnjena izdaja

Avtor: dr. Danilo Türk

brez DDV: 63,33 EUR z DDV: 66,50 EUR
-
+

Vezava:              trda

ISBN:                  978-961-247-386-0

Št. strani:           524

Leto izdaje:        2015

Leto natisa:        2021

 

Knjiga služi tudi kot uvod v mednarodno pravo vsem, ki se s to tematiko srečujejo v praksi ali pa želijo javno komentirati vprašanja, povezana z mednarodnim pravom. Knjiga, ki je v prvi izdaji izšla pred sedmimi leti, je v uporabi kot učbenik na več fakultetah in kot priročnik v praksi, hkrati pa ima svojevrstno kulturno poslanstvo kot prvo izvirno slovensko besedilo te vrste. Prevedena je bila v več jezikov, kar ji je povečalo krog bralcev in prispevalo k mednarodni promociji slovenske mednarodnopravne misli.

V drugo, posodobljeno izdajo so vključene najpomembnejše novosti v razvoju mednarodnega prava zadnjih let. Besedilo, ki se nanaša na mednarodno organiziranost na področju varnosti, je tudi strukturno izpopolnjeno, tako da omogoča celovit vpogled v postopke in razvoj prakse na tem področju.

-V knjigi so prikazane temeljne značilnosti mednarodnega prava: pojem, zgodovina in teorija mednarodnega prava, njegovi subjekti in objekti, položaj posameznika, ki ga označuje mednarodnopravno varstvo človekovih pravic in individualna kazenska odgovornost v mednarodnem pravu, organi države na področju mednarodnih odnosov, mednarodnopravni posli, mednarodna odgovornost držav, mirno reševanje sporov, kolektivna varnost in pravo oboroženih spopadov.

-Avtor se posebej posveča novejšemu razvoju na področju mednarodne odgovornosti držav, kolektivne varnosti in oboroženih spopadov.

-Prikazana so tudi številna konkretnejša vprašanja: razmerja med mednarodnim pravom in notranjim pravom države ter med mednarodnim pravom in pravom EU; vprašanja človekovih pravic; urejanje morskega prostora; mednarodnopravno varstvo naravnega okolja; vprašanja sodnih imunitet in druga.

-Predstavljene so mednarodne organizacije, njihove temeljne značilnosti in praksa delovanja.

- Obravnavani so nekateri najresnejši primeri uporabe sile v mednarodnih odnosih v času po koncu hladne vojne z mednarodnopravnim pogledom na te primere.

Knjiga daje vpogled v celotno sliko sodobnega mednarodnega prava, hkrati pa opozarja na najnovejša vprašanja in razvojne smernice. Ponuja izhodišče za nadaljnji študij in vključuje sezname najpomembnejše literature.

dr. Danilo TürkVeliki komplet ZGD-1

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815