GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Začasne odredbe v civilnih sodnih postopkih

Začasne odredbe v civilnih sodnih postopkih

dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc

brez DDV: 38,10 EUR z DDV: 40,01 EUR
-
+
Vezava: mehka
ISBN: 978-961-247-324-2
Št. strani: 337
Leto izdaje: 2015
 

Delo celostno obravnava institut začasnih odredb kot sredstva za zavarovanje terjatev. Osrednja pozornost je namenjena splošni ureditvi, zajeti v Zakon o izvršbi in zavarovanju. Avtorica jo primerja s posebnostmi, ki jih ima institut na drugih področjih. V prvem delu so podrobno analizirani materialnopravni pogoji, potrebni za izdajo začasnih odredb, ter njihova interpretacija v sodni praksi, vzporedno pa je prikazana tudi primerjalnopravna ureditev v nemški, avstrijski in hrvaški pravni ureditvi. V drugem delu je predstavljen postopek zavarovanja vse od vložitve predloga pa do pravnih sredstev zoper sklep o izdani začasni odredbi. Pri tem avtorica relevantne postopkovne določbe primerja s pravili pravdnega in izvršilnega postopka, opozarja na probleme, do katerih lahko pride v praksi zaradi pravnih praznin v zakonski ureditvi, ter predlaga rešitve zanje.

 

Knjiga je namenjena vsem, ki se v praksi srečujejo z institutom začasnih odredb (tako njihovim predlagateljem kot tudi sodnikom, ki o predlogih odločajo), zaradi predlaganih sprememb zakonodaje in ponujenih rešitev za probleme, ki se pojavljajo v praksi, pa tudi morebitnim snovalcem sprememb določb ZIZ. Knjiga je uporabna tudi za študijske namene.

Neža Pogorelčnik Vogrinc je leta 2009 z odliko diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Najprej se je zaposlila kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani, nato pa je bila izbrana za mlado raziskovalko na Katedri za civilno pravo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2014 doktorirala pod mentorstvom prof. dr. Aleša Galiča. Zaposlena je kot asistentka za civilno in gospodarsko pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer na Katedri za civilno pravo sodeluje pri izobraževalnem in raziskovalnem delu na področju civilnega procesnega prava.

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815