GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Zakon o občinskem redarstvu  s komentarjem

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (112.14 KB)

Zakon o občinskem redarstvu s komentarjem

ZORed s komentarjem

Avtorja komentarja: dr. Roman Lavtar, mag. Bećir Kečanović

z DDV: 38,00 EUR brez DDV: 36,19 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-961-247-021-0
Št. strani: 120
Leto izdaje: 2007
 

Partnerstvo med državo in občino postaja nova paradigma pri zagotavljanju varnosti. Za varnost ne more biti odgovorna samo država ali samo občina. Le povezovanje in usklajevanje aktivnosti lahko da ustrezne odgovore na izzive sodobne družbe. Sodelovanje med policijo in lokalno samoupravo je nujno.

Med najpogostejšimi varnostnimi problemi lokalnih skupnosti so poleg prometa še vandalizem, hrup, smeti, nasilje v družini, vlomi, tatvine, okoljska kriminaliteta …

Za današnjo družbo je vse bolj značilno, da lokalne skupnosti prevzemajo tudi določene naloge s področja varnosti. Občine prevzemajo aktivnejšo vlogo pri zagotavljanju varnosti v lokalnem okolju in tudi del odgovornosti za zakonito in strokovno delo lokalnih varnostnih služb.

Zakon o občinskem redarstvu:

  • celovito ureja uresničevanje pristojnosti občine za ustanovitev in organizacijo ter določitev delovnega področja in nalog občinskega redarstva,
  • določa pogoje za opravljanje nalog pooblaščenih uradnih oseb občinskega redarstva, pooblastila občinskega redarja, uniformo, označbe in opremo občinskih redarjev ter vsebino in način vodenja evidenc.

Podroben komentar po členih bo pripomogel k boljšemu razumevanju in lažji uporabi zakona v praksi, strateškemu planiranju varnostnih nalog v letnih programih, izobraževanju občinskih redarjev, učinkovitem nadzoru nad njihovim delom ter zakoniti in strokovni uporabi represivnih ukrepov in sredstev fizične sile v postopkih občinskega redarstva. Knjiga ima stvarno kazalo.

Opravljanje nalog občinskega redarstva nalagajo občinam tudi Zakon o lokalni samoupravi, Zakona o varnosti cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru. Skupaj z Zakonom o občinskem redarstvu dajejo pravno podlago, da bodo občinski in mesti redarji lahko začeli opravljati tudi naloge na področju varstva javnega reda in miru.

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (112.14 KB)
dr. Roman Lavtar


mag. Bećir Kečanović

Bećir Kečanović (univ. dipl. prav., magister pravnih znanosti, Pravna fakulteta v Ljubljani) je sekretar v Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije, Direktorat za policijo in druge varnostne naloge, gostujoči predavatelj na Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot član strateškega sveta Ciljnega raziskovalnega programa Konkurenčnost Slovenije 2001–2006 je sodeloval pri projektih s področja policijskovarnostne dejavnosti, učinkovitosti policije v predkazenskem postopku in zmanjševanja odškodninske odgovornosti države pri uporabi policijskih prisilnih sredstev.
Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815