GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Pogodbeno pravo 3 – Patologija pogodbe, Prvi del

Pogodbeno pravo 3 – Patologija pogodbe, Prvi del

Avtor:                   dr. Luigi Varanelli

z DDV: 88,01 EUR brez DDV: 80,37 EUR
-
+

Vezava:               trda

ISBN:                    9789612473549

Št. strani:            400

Leto izdaje:        2017

 

Knjiga Pogodbeno pravo 3 – Patologija pogodbe, prvi del je tretja iz zbirke Pogodbeno pravo, ki v Sloveniji prvič celovito obravnavano pogodbeno pravo v teoriji in praksi. Ta knjiga je namenjena vprašanjem, povezanim z materialnopravno ureditvijo ničnosti pogodbe.

Institut ničnosti pogodbe še v nobenem pravnem delu na Slovenskem doslej ni bil obravnavan tako podrobno in celovito. Avtor sistematično in strukturirano predstavi pravne pojme, kot so strukturalna in funkcionalna ničnost, virtualna in tekstualna ničnost ter nepristna virtualna ničnost. Obravnava tudi absolutno in relativno ničnost ter izvirno, visečo, preneseno in varovalno ničnost.

Knjiga s predstavljenimi koncepti in praktičnimi primeri vsakemu pravniku ponuja primerne odgovore na vprašanja o ničnosti posameznih pogodbenih določil in celotne pogodbe ter mu pomaga najti dejstva za uveljavljanje ničnosti.

Temeljito so obravnavani tudi nedopustne in nemoralne pogodbe, oderuške pogodbe, institut delne ničnosti pogodbe, konverzija in konvalidacija nične pogodbe ter kondikcijski zahtevki, povezani z ničnostjo pogodbe. Posebej pa je treba opozoriti na poglavje o razmerjih med pogodbo in kaznivim dejanjem, ki so v slovenski pravni literaturi obravnavana prvič.

Knjiga se sklene s poglavji o materialnopravnih in procesnopravnih vidikih simulacije pogodbe (absolutna, relativna in subjektivna simulacija pogodbe).

Po preučitvi posameznih poglavij se bodo pravniki na slovenskih sodiščih poklicno in strokovno mnogo lažje srečevali z najzahtevnejšimi spori, povezanimi s pogodbenim pravom. Knjiga bo pravnikom, odvetnikom, notarjem, sodnikom in drugim dala obilo tem za razmislek o relevantnih pravnih vprašanjih.


  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820
IUS SOFTWARE d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815