GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Temeljne pravice v Evropski uniji

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (278.09 KB)

Temeljne pravice v Evropski uniji

Listina EU o temeljnih pravicah z uvodnimi pojasnili, komentarjem in sodno prakso Sodišča EU

Avtorica: dr. Verica Trstenjak

Kazalo sodne prakse, seznam predpisov in stvarno kazalo: dr. Petra Weingerl

z DDV: 116,00 EUR brez DDV: 110,48 EUR
-
+

V knjigi, h kateri je spremno besedo napisal predsednik Sodišča EU Koen Lenaerts, je predstavljeno področje temeljnih pravic v Evropski uniji, vključno z Listino EU o temeljnih pravicah v EU in obsežno sodno prakso Sodišča EU. Namenjena ni samo študentom, ampak vsem, ki se pri delu srečujejo s človekovimi in temeljnimi pravicami, tako v zakonodajni, sodni in izvršilni veji oblasti kot v zasebnem sektorju.

 

V monografiji je podrobno predstavljeno področje temeljnih pravic v Evropski uniji. Avtorica komentira določbe Listine EU o temeljnih pravicah in obsežno sodno prakso Sodišča EU na tem področju. Pojasnjena so tudi razmerja med Listino in Evropsko konvencijo o človekovih pravicah; posebna pozornost je namenjena tej problematiki v Sloveniji. Obravnavano je omejevanje temeljnih pravic, zlasti v koronavirusni krizi, pa tudi problematika vpliva temeljnih pravic v zasebnem pravu. V drugem delu so zbrana besedila najpomembnejših aktov na tem področju: Listina EU o temeljnih pravicah, Evropska konvencija o človekovih pravicah in relevantne določbe Ustave RS.

 

Vezava: trda

ISBN: 978-961-247-459-1

Št. strani: 320

Leto izdaje: 2021

Prelistaj:
View File Vzorčne strani Size: (278.09 KB)

Dr. Verica Trstenjak je bila generalna pravobranilka na Sodišču EU in sodnica na Splošnem sodišču EU. Je doktorica pravnih znanosti in profesorica za evropsko pravo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani ter na Univerzi na Dunaju (program LLM) in Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Napisala je več kot 300 člankov in številne knjige, zlasti s področja evropskega prava. Predavala je na najuglednejših univerzah in konferencah po vsem svetu (na primer v Montrealu, Sydneyju, Los Angelesu, San Franciscu, New Yorku, Kjotu, Seulu, Nur-Sultanu). Od leta 2017 je članica upravnega in izvršilnega odbora Agencije EU za temeljne pravice na Dunaju, funkcije ima tudi v številnih drugih mednarodnih organizacijah (med drugim je članica Mednarodnega arbitražnega sodišča v Haagu). Leta 2020 ji je predsednik Republike Avstrije Alexander Van der Bellen podelil avstrijski častni križ za znanost in umetnost I. reda.


Najnovejši katalog GV Založbe

Akcija Veliki komplet ZGD-1

 

 

 

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815