GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Zakon o varstvu osebnih podatkov s komentarjem

Zakon o varstvu osebnih podatkov s komentarjem

Avtorji komentarja: Nataša Pirc Musar, Sonja Bien, Jože Bogataj, Mojca Prelesnik, Alenka Žaucer

z DDV: 78,00 EUR brez DDV: 71,23 EUR
-
+
Vezava: trda
ISBN: 978-86-7061-435-2
Št. strani: 564
Leto izdaje: 2006
 

Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 86/2004, 113/2005) določa pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo nezakoniti posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.

Komentar bo v pomoč upravljalcem zbirk osebnih podatkov in vsem, ki se v dobi informacijskih tehnologijukvarjajo z vse bolj občutljivo temeljno človekovo pravico do varstva osebnih podatkov.

V komentarju boste prebrali, kako in zakaj je treba pazljivo ravnati z osebnimi podatki, kakšne so sankcije, kako se izvaja nadzor ... in našli odgovore na konkretna vprašanja:

kako varovati podatke, kako lahko izvajamo direktni marketing, da bomo ravnali v skladu z zakonom in direktivami EU, kdaj in kako lahko izvajamo videonadzor, biometrijske ukrepe, kdaj lahko posredujemo osebne podatke zunaj držav članic EU, kakšne dolžnosti imajo upravljalci zbirk osebnih podatkov po zakonu ... (recimo vpis v Register zbirk pri Informacijskem pooblaščencu, katalog zbirk na sedežu pravne osebe, načelo sledljivosti vpogledov v zbirke, pravica do vpogleda v lastne osebne podatke …).

V komentarju je zajeta obsežna praksa Sodišča za človekove pravice v Strasbourgu in Sodišča Evropskih skupnosti v Luksemburgu, praksa sorodnih organov po EU in praksa Informacijskega pooblaščenca.

Komentar je pomagalo pravnikom v prav vseh pravnih osebah tako javnega kot zasebnega prava,odvetnikom, ki svetujejo podjetjem in svojim strankam in seveda tudi sami nastopajo kot upravljavci zbirk, zdravstvenim ustanovam, ki obdelujejo občutljive osebne podatke, občutljive osebne podatke obdelujejo tudi verske skupnosti, društva, politične stranke, sindikati …

Komentar je namenjen: zasebnemu sektorju (podjetjem, detektivom, odvetnikom, širšemu javnemu sektorju (šolam, vrtcem, fakultetam, ministrstvom, agencijam, uradom, lokalnim skupnostim, sodiščem, ki so upravljavci zbirk in še v postopku pravnega varstva odločajo o tej pravici, notarjem, izvršiteljem, zbornicam …), skratka vsem, ki imajo kakršnekoli zbirke osebnih podatkov (zaposlenih delavcev, poslovnih partnerjev, uradnih evidenc, takšnih in drugačnih seznamov, ki vsebujejo osebne podatke).

NULL NULL NULL
NULL

Nataša Pirc Musar


Sonja Bien


Jože Bogataj


Mojca Prelesnik


Alenka Žaucer  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820
IUS SOFTWARE d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815